Preproge za teraso - maroški vzorec

Maroške preproge kot zunanja dekoracija

Preproga za teraso v maroškem slogu je pravi biser sezone pomlad/poletje 2023. Geometrijske kompozicije, čudoviti mozaiki in berberski vzorci so nekaj, kar ne bo navdušilo le domačinov in gostov, temveč se bo lepo ujemalo z ostalim dekorjem. Zaradi svoje funkcionalnosti bodo balkonske preproge zaščitile tla pred mehanskimi poškodbami in umazanijo. Maroški vzorec je priljubljen motiv, ki ima korenine v eksotičnih vzorcih iz sončnega Maroka. Preproga maroška detelja je pogosto okras za balkone in terase. Vzorec deteljice je dovolj nežen, da bo všeč tako ljubiteljem tropskega podnebja kot tudi ljubiteljem skandinavskih, strogih notranjosti.

Se bodo preproge iz pvc dobro obnesle na vrtu in terasi?

Preproge za teraso so sodobna rešitev za tiste, ki imajo radi preproste in priročne možnosti. Da bi izpolnili pričakovanja naših strank, smo razvili preproge, ki so primerne tudi za zunanjo uporabo. Ker se na njihovi površini ne nabirata prah in umazanija, so idealni dekorativni elementi za alergike, ki potrebujejo čist prostor. Material, iz katerega so izdelane preproge maroko, je odporen na mehanske poškodbe in plesni, zato bo še dolgo služil kot zunanji okras. Maroška detelja bo s svojo preprostostjo navdušila tako stanovalce kot tudi goste. Afriški dizajn že leta vdira v naše domove, bodisi v rustikalnem slogu bodisi v obliki izvirnih stenskih mask. Preproge z maroškimi vzorci so še en trend, ki bo trajno vstopil v vsakdanjo notranjo opremo doma in tudi zunanjosti. Splača se izkoristiti trenutno modo in izbrati najboljšo možnost zase

Sodobne preproge za teraso

V primerjavi s tradicionalnimi preprogami odlikuje vinilne preproge privlačna cena in vizualna privlačnost, tudi zaradi neskončnih možnosti motivov in barv. Pravokotne preproge iz pvc so vsestranske in primerne za vsako teraso, zaradi majhne teže pa jih je mogoče preprosto prestavljati z enega mesta na drugo. Vinilne preproge lahko razdelimo na dve vrsti: prva vrsta je povsem preprosta, ta vrsta je še posebej primerna za zunanje prostore, kot je vrtna lopa ali terasa. Te zaščitne preproge se ne zmočijo, ne zbledijo in ne splesnijo ter so odporne na mikro poškodbe zaradi blata ali peska. Za čiščenje potrebujete le mokro krpo in malo blagega detergenta. Visoka kakovost tiska pomeni, da med njimi ne boste našli nobenih ostrih zaključkov ali odrgnin, zato je hoja z bosimi nogami po vinilnih preprogah prijetna. Okrogle vinilne preproge so idealne za balkone v stanovanjskih blokih z omejenim prostorom. Dodajo jim edinstven čar in hkrati zaščitijo balkonske ploščice pred močnim soncem ali dežjem. Zaradi svojih lastnosti bodo vinilne preproge verjetno postale stalnica v dekoraciji vrtnih altan in teras. Gre za pionirsko rešitev, ki hkrati zagotavlja optimalno zaščito podlage in nekonvencionalen videz.