Preproge za zunanje terase

Zunanje preproge za teraso, verando, balkon

Če se pri urejanju terase odločite za tradicionalno preprogo, vas čaka težka bitka z umazanijo in vlago, možnosti za zmago pa niso velike. Vendar to ne pomeni, da se morate v izogib podobnim težavam povsem odpovedati načrtom za topla in prijetna tla, po katerih lahko udobno hodite tudi z bosimi nogami. Kako izbrati popolno preprogo za teraso ali zunanjo preprogo za vrt? Terasa ali balkon nista najprimernejša prostora za preprogo. Vlaga, prah, cvetni prah, žuželke, blato ali sončna svetloba so le nekateri od dejavnikov, ki negativno vplivajo na njihovo stanje. Da bi se izognili težavam, kot so bledenje, mehanske poškodbe, plesen ali trdovratna umazanija, je priporočljivo izbrati modele, katerih specifikacije omogočajo uporabo na prostem. Te zahteve izpolnjujejo zlasti preproge za zunanje prostore iz polipropilena: njihov videz in tekstura sta na videz podobna tradicionalnim preprogam. Nasprotno pa jih je zelo enostavno vzdrževati čiste, kar je zelo pomembno, če bomo po terasi hodili v čevljih. Preproge iz poliestrske tkanine so prevlečene s penjenim PVC in izgledajo odlično. Ponujamo široko paleto modelov, vključno s tistimi v umirjenih barvnih odtenkih in živahnih, nasičenih barvah.

Glavne značilnosti preproge za teraso

Pomembno je, da vrtna preproga iz poliestrske tkanine na sončni svetlobi ne zbledi in dolgo ohrani svoj čudovit videz. Prav tako ne vpija vlage in se po pranju zelo hitro posuši. Za ta material so značilne tudi hipoalergene lastnosti. Mikroorganizmi in pršice se na površini ne morejo razvijati, kar je v vlažnem in ne vedno čistem okolju izjemnega pomena. Gladka površina preprog za terase ne predstavlja težav pri čiščenju, temveč jo je treba le obrisati s krpo, namočeno v vodo z blagim detergentom. Zaradi odsotnosti ščetin se bakterije, glivice in pršice ne morejo razmnoževati, pesek, blato in cvetni prah pa se na njej ne morejo nabirati. Pvc preproga je odporna proti vlagi in mehanskim poškodbam, poleg tega pa je prijetna na otip - po njej lahko hodite bosi.

Izbira preproge za teraso - sodobna ali tradicionalna?

Preproga za balkon ali teraso mora biti ne le trpežna, temveč tudi funkcionalna. Enako pomembne so njene vizualne lastnosti. Na srečo iskanje pravega dizajna ne bo težko. Ne glede na to, ali vas zanimajo sodobni, geometrični vzorci, ki se bodo ujemali s skandinavskim pohištvom ali rustikalni predlogi - zagotovo boste našli nekaj za svoj interier. Pri izbiri vinilnih preprog ne pozabite, da je ureditev terase nekakšen podaljšek dnevne sobe, kar je v skladu z najnovejšimi trendi notranjega oblikovanja. Drugi enako priljubljen trend ureditve balkonov in teras je boho stil, v katerem bodo vinilne preproge izgledale izvirno, saj s svojimi barvami navdušujejo ne le njihove lastnike, temveč tudi goste. Ponujamo različne modele in barve, zato boste zagotovo lahko izbrali najljubšo preprogo za svoj balkon.