Zunanje preproge - kaj morate upoštevati pri nakupu preproge za balkon, teraso in vrt? Praktični mini vodnik
Mar, 29 2023   |   Trendi in navdihi

Zunanje preproge - kaj morate upoštevati pri nakupu preproge za balkon, teraso in vrt? Praktični mini vodnik

Krasne in izvirne preproge so bile v naših interierjih vedno zaželene. Poleg estetskih lastnosti ti modni dodatki dajejo našim stopalom občutek udobja. Nič drugače ni pri zunanjih preprogah. Zato ni presenetljivo, da te niso dobrodošle le na terasi, verandi ali balkonu, temveč so vse pogostejše tudi na vrtu. Zunanje preproge se običajno kupujejo skupaj z drugimi nakupi, kot so pohištvo ali rastline za vrt. In prav izbira teh izdelkov vzame največ časa. Pri izbiri preproge se večina od nas osredotoča predvsem na barvo, vzorce in velikost, praktične funkcije pa so potisnjene v ozadje. Kaj naj vas vodi pri izbiri prave preproge za zunanjo uporabo? Kako izbrati preprogo, ki nam bo služila več sezon? . Poiščite odgovore na najpomembnejša vprašanja in se pravilno odločite.

Ali je preproga na balkonu in terasi dobra ideja?

Balkon, terasa, vrt - vse to so prostori, ki jih povezujemo s prijetnimi trenutki sprostitve. Ne glede na to, ali se tam srečujemo s svojimi najdražjimi ali tam sami preživljamo veliko časa, se sproščamo ob skodelici kave ali dobrem branju - poskrbeti moramo, da so tudi ti prostori videti tako lepo kot preostali del naše notranje opreme. Elegantno pohištvo in cvetje - to je osnova dekorja, ki ga dobro dopolnjuje moderna in praktična preproga. Izbira zunanjih preprog je velika in se začne z vzorci ali barvami ter konča pri gramaturah in velikostih. Kljub videzu večina lepih preprog ne izpolnjuje osnovnih in praktičnih funkcij, ki vključujejo trpežnost ter odpornost na vlago in umazanijo.

Dywan na balkonie i tarasie

Dekorirajte teraso z elegantno in funkcionalno vinilno preprogo

Neugledna tla in betonske plošče na balkonu ali terasi so najpogostejši povod za nakup preproge. Prav tako nam bo prišla prav, ko bomo s prijatelji in otrokom veliko časa preživeli na prostem. Navsezadnje moramo poskrbeti, da ne bo le prijetna in udobna, temveč upoštevati tudi praktične vidike. Zakaj so prav vinilne preproge trenutno zadetek v polno! Odgovor je preprost - povezujejo najvišjo kakovost izdelaveter čudovite barve in motive, ki zagotavljajo čudovito končno izvedbo.

Dimenzije, barva, vzorec, material... - katero preprogo izbrati?

Svoje iskanje začnite pri materialu iz katerega bo preproga izdelana. V prvi vrsti odsvetujemo nakup preprog za balkon ali vrt, ki so izdelane iz naravnih vlaken. Te namreč niso odporne na vremenske vplive (vroče dni ali dež), kar je ključna lastnost, na katero moramo biti pozorni pri izbiri preproge za zunanje prostore. Svetujemo vam, da izberete preproge, ki vsebujejo plastiko, kot je kombinacija poliestra, prevlečenega s spenjenim pvc. Preproge iz pvc niso le odporne na vremenske vplive, temveč tudi na mehanske poškodbe. Poleg tega z njihove površine brez težav hitro in učinkovito očistimo umazanijo. Poleg kakovosti k njihovi izbiri pripomore tudi dejstvo, da so prijetne na otip - zagotovo bodo za naša stopala prijetno pomirjujoče in sproščujoče - ter širok izbor barv in vzorcev.

Jaki dywan wybrać

Izvirnost in brezčasnost

Umestitev preproge na vrtu ali balkonu ne bi smelo predstavljati težav. Med drugim lahko uredite manjši del proste površine npr. ob počivalnikih in pod cvetličnimi lonci ali pa prekrijete celotna tla. Vse je odvisno od že urejenega prostora in vašega okusa. Vendar se vam lahko zaradi široke palete modelov in barv malce zavrti glava. Izbirate lahko med originalnimi geometrijskimi, orientalskimi, maroškimi ali bohovzorci. Vintage in loft vinilne preproge so prav tako zelo priljubljene. Če ste ljubitelj nenavadnih in barvitih vzorcev, boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo všeč. In če želite svoj barviti prostor nekoliko umiriti, izberite enobarvno preprogo. Ne pozabite pa, da se mora vinilna preproga ujemati z ostalim okrasjem in pohištvom na terasi